В МХП сподіваються на відновлення експорту курятини до ЄС

27 лютого 2020 372 0
В МХП сподіваються на відновлення експорту курятини до ЄС
Kurkul.com

В агроіндустріальному холдингу МХП сподівається на скасування заборони на імпорт курятини з України, запровадженої у зв'язку зі спалахом пташиного грипу у Вінницькій області. Про це заявив радник голови правління МХП Дмитро Лось. Повідомила прес-служба компанії на сторінці в Facebook.

«Україна має провести повне зачищення території, на якій було виявлено спалах грипу та оголосити карантин тривалістю в три місяці. В цей час відбувається ретельний нагляд за територією та птицею. Після цього будь-яка країна може направити до України своїх представників з метою перевірки якості та ефективності заходів, що були вжиті країною, з метою подолання наслідків пташиного грипу та упередження його спалахів на майбутнє. Всі країни, включаючи Україну, діють у повній відповідності до міжнародного протоколу Світової організації з охорони здоров’я тварин», — наголосив радник Голови правління МХП з зовнішньоекономічних питань Дмитро Лось.

За його словами Україна загалом і підприємства групи МХП зокрема діють у повній відповідності до міжнародних норм та стандартів.

«Україна ввела програму активного нагляду, що має засвідчити відсутність інфекції та відновити статус благополучної країни з точки зору безпеки продукції. Підприємства групи МХП повністю контролюють якість продукції. Сподіваємось, що європейські інституції та наші країни-партнери вже невдовзі переглянуть своє рішення на користь України», — додав Дмитро Лось.

У зв’язку зі спалахом пташиного грипу, що було зафіксовано в січні на підприємстві «Хутір» у Вінницькій області (НЕ входить до групи МХП), низка країн ввела заборону на імпорт курятини з України. Зокрема: Японія, Республіка Корея, Азербайджан, Республіка Вірменія, Молдова, Ірак, Філіппіни, Марокко, Республіка Туніс, Сингапур, Кувейт, Саудівська Аравія тощо. Заборону на ввезення курятини з України анонсував також Китай.

«Ми поважаємо позиції держав, що призупинили імпорт курятини з України. Враховуючи рішення ЄС про встановлення правил зонування та регіоналізації з метою поновлення поставок м’яса курки з України, МХП розраховує на якнайшвидше вирішення даного питання. Ми впевнені, що слідуючи європейському прикладу, інші країни поновлять імпорт української курятини найближчим часом», — додали в прес-службі компанії.

Виконано за допомогою Disqus