За земельні махінації фермеру загрожує 6 років позбавлення волі

2 березня 2020 366 0

За махінації із землею територіальної громади на Харківщині, голові фермерського господарства повідомлено про підозру. Повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«Близнюківським відділом Лозівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру голові фермерського господарства за фактом використання завідомо підробленого документа та замаху на зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки (ч.4 ст.358, ч.2 ст.15 ч.2 ст.364-1 КК України)», — зазначається у повідомленні.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Дмитро Нестєров, у серпні 2019 р. голова фермерського господарства намагався  незаконно отримати в оренду земельні ділянки, які належать Лозівській міській ОТГ, загальною площею близько 26 га та вартістю 710 тис. грн. Використовуючи завідомо підроблені оригінали документів — накази та договори оренди земельних ділянок з ГУ Держгеокадастру у Харківській області, голова фермерського господарства подав їх до державного реєстратора. На цьому його й було викрито.

Читати за темою: Близько 10 млн га землі в Україні перебувають в тіні

Завдяки вжитим прокуратурою заходам попереджено незаконне відчуження земель Лозівської міської об’єднаної територіальної громади.  

Наразі досудове розслідування триває.

Максимальна санкція передбачає покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Виконано за допомогою Disqus