Оприлюднено оновлений склад Кабміну

4 березня 2020 231 0
Оприлюднено оновлений склад Кабміну
Kurkul.com

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку. Про це повідомив голова ВР Дмитро Разумков. Також з'явилася інформація про склад нового Кабінету міністрів України на чолі з Денисом Шмигалем, який наразі є міністром громад і територій. Повідомляє АgroРolit.com.

Отже, Денис Шмигаль – прем'єр-міністр України. Міністром економіки замість Тимофія Милованова стане Роман Жуковський, який очолював профільне управління в секретаріаті президента Віктора Ющенка наприкінці 2006-2009 рр.

Тимофій Милованов стане міністром сільського господарства.

Міністром фінансів, замість Оксани Маркарової (вона переходить на іншу посаду), може стати Ігор Уманський. Він двічі був першим заступником фінансів, а у 2009-2010 рр. виконував обов'язки міністра.

Дмитра Дубілета на посаді міністра Кабінету Міністрів змінить Олег Немчінов, колишній державний секретар Міністерства молоді і спорту.

У Міністерстві розвитку громад і територій Шмигаля можуть замінити Олексій Чернишов (глава Київської ОДА) або Ольга Бугай (глава одного з директоратів Офісу президента).

Олексій Резніков очолить міністерство з реінтеграції. Він був секретарем Київради у 2014-2015 рр. і заступником голови КМДА у 2016-2018 рр.

Також з'явиться посада віцепрем'єра з питань оборонної промисловості. Її віддадуть Олегу Коростельову, керівнику КБ «Луч».

Зоряну Скалецьку, яка перебуває на обсервації в Нових Санжарах, замінить Ілля Ємець. Він уже очолював МОЗ у 2010-2011 рр.

Олімпійський чемпіон з фехтування і віцепрезидент Федерації фехтування України Вадим Гутцайт може очолити нове Міністерство спорту.

Мністра оборони Андрія Загороднюка має замінити генерал-лейтенант у відставці Андрій Таран, який на початку війни на Донбасі очолював українську сторону Спільного центру з контролю і координації (СЦКК).

Зміниться і міністр закордонних справ. Місце Вадима Пристайка може зайняти Дмитро Кулеба, віцепрем'єр-міністр з євроінтеграції.

Міністерство соціальної політики хочуть повернути Марині Лазебній. У серпні 2019 р., ще за Володимира Гройсмана, вона була призначена начальником Державної соціальної служби, але вже через півтора місяця уряд Олексія Гончарука її звільнив. У 2013-2014 рр. керувала Державною службою зайнятості. До Держслужби зайнятості працювала в Департаменті праці та зайнятості Мінсоцполітики, секретаріаті Кабміну і в Міністерстві економіки.

Міністерство ветеранів може очолити заступник начальника Генерального штабу Збройних сил Сергій Бессараб.

Арсен Аваков залишиться міністром внутрішніх справ сьомий рік поспіль. Також збережуть посаду: міністр юстиції Денис Малюська і міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Виконано за допомогою Disqus