В Україні дефіцити гібридного жита — думка

7 липня 2020 67 0
В Україні дефіцити гібридного жита — думка
Kurkul.com

Українські переробники жита змушені купувати продукцію за кордоном, оскільки в Україні дефіцити зерна. Про це розповів Тимур Солонський, керівник компанії «ТРЕСТ-С» (ТМ «Доброкрай») у черговому випуску проекту «ЖИТО ВЕЛИКИХ ЛЮДЕЙ» від «КВС-УКРАЇНА».

Через дефіцит зерна в Україні, українські переробники змушені купувати житнє борошно в Білорусі, а зерно в Росії. Саме тому ТМ «Доброкрай» стимулює вітчизняних аграріїв сіяти гібридне жито.

«Наша компанія працює на ринку 7 років. Ми купуємо багато жита в Україні. Минулого року ми працювали з виробниками жита, виступали у ролі посередника інвестора, який дає посівний матеріал під майбутній урожай з гарантією викупу. Також напряму проводили консультаційні заходи. Ми закривали ризики аграріїв — вони не хочуть вкладати кошти в продукт жито, вони не знають як його вирощувати. Ми намагались їм довести, що їх ризики мінімальні. Ми закуповуємо посівний матеріал, технолог надає супровід, а потім гарантуємо викуп зерна», — розповів керівник компанії «ТРЕСТ-С».

Він зазначив, що жито постійно в тренді, оскільки воно дорожче пшениці.

«Поганих урожаїв ніколи не було. Всі хто з нами працював усі задоволені», — додав аграрій.

Щоб заохотити аграріїв вирощувати жито, Тимур Солонський наводить його переваги:

  • жито потребує меншого догляду;
  • менше піддається погодним ризикам;
  • хороший попередник для інших культур.

«Для внутрішнього українського ринку потрібно виробляти 100-110 тис. т жита. Українські аграрії стільки не виробляють», — підсумував Тимур Солонський.

Виконано за допомогою Disqus