В українських аграріїв падає довіра до елеваторів турецького виробництва — опитування

16 липня 2020 123 0
В українських аграріїв падає довіра до елеваторів турецького виробництва — опитування
Elevatorist.com

Протягом останніх років українські аграрії почали менше довіряти елеваторам турецького  виробництва і більше вітчизняному елеваторному обладнанню. Про це свідчать дані опитування учасників ринку, пише Elevatorist.com.

Експерти зазначають, що різні виробники мають свої негативні сторони.

«Китайці не змогли зайти на наш ринок взагалі. Американсько-канадське обладнання якісне, але вони його виготовляють за своїми нормами. Найменше відхилення (перевантаження, перекіс, неправильна збірка) може призвести до надзвичайної ситуації. Тому вони ставлять жорсткі вимоги. Відомі на українському ринку елеватори турецьких компаній мають проблеми з розрахунками. Я проводив експертизу кількох об'єктів з турецьким обладнанням, тому можу про це говорити об'єктивно, як конструктор. Довіру викликають європейці», — проаналізував Анатолій Купрієвич, директор ПП «ПроєктКонтактСервіс».

Деякі учасники ринку також говорять про малу довіру до турецьких виробників. Зокрема зауважується, що їхня вимірювальна техніка не відповідає зазначеній продуктивності, а також домовленість щодо вартості обладнання може бути невиконаною. А у разі надзвичайної ситуації на елеваторі, замовнику буде складно довести провину виробника.

«Турецькі силоси мають недостатню масу. Тому у них відсутній запас міцності, який необхідний для експлуатації обладнання. Вони використовують метал із заниженими технічними параметрами. Сьогодні українські заводи в переважній більшості  у виробництві використовують європейський оцинкований метал, а турецькі виробники — метал власного виробництва», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що турецьке транспортне обладнання значно відрізняється від вимог вітчизняних норм. У ньому завищена швидкість, що призводить до підвищеної травмованості зерна. Таким чином погіршуються економічні показники роботи елеваторів, на яких використовується таке обладнання. За допомогою завищених швидкостей вони зменшують габаритні розміри обладнання, і, як наслідок, ціну.

Читати за темою: У Сумській області на елеваторі завалився силос з кукурудзою

Виконано за допомогою Disqus