Іноземцям дозволять займатися бджолярством — законопроект

15 грудня 2015 54 0
Іноземцям дозволять займатися бджолярством — законопроект
Likarski-roslini.net.uaІноземцям дозволять займатися бджолярством — законопроект

Експерти пропонують внести зміни у закон, що регулює професійну діяльність у галузі бджільництва, повідомляє прес-служба ГО Agro.ReformsUA.

Зокрема, надати право займатися професійним бджолярством не тільки громадянам, які мають відповідну освіту, але і іноземцям та особам, які мають спеціальну підготовку.

Експерти ГО Agro.ReformsUA зазначають, що Україна має сприятливі природно-кліматичні умови, які створюють перспективні передумови для залучення іноземних інвестицій та іноземних кваліфікованих фахівців для розвитку бджільництва в Україні.

«Законодавчі обмеження, які не дозволяють іноземцям займатись бджолярством, є не обґрунтованими і стають бар'єром вільного розвитку підприємництва і галузі, а також перешкоджають іноземним інвестиціям», — сказав експерт з аграрного та земельного права ГО Agro.ReformsUA Дмитро Сімашко.

Сьогодні Україна займає трете місце в світі та перше в Європі з виробництва меду, а його валове річне виробництво перевищує 70 тис. т.

Експерти ГО Agro.ReformsUA зазначають, що Україна може отримати пальму першості з виробництва та експорту меда. Для цього вони розробили відповідні зміни до ЗУ «Про бджільництво», згідно з якими право займатись професійною діяльністю надано іноземцям та особам, які пройшли спеціальну підготовку або мають досвід понад 3 роки.

«Невиправданим обмежувати займатися професійним бджільництвом особам, які мають спеціальні знання чи пройшли спеціалізоване навчання та мають значний досвід, але повинні додатково отримати професійно-технічну або вищу освіту, що у цьому випадку є лише формальністю», — додав Дмитро Сімашко.

Виконано за допомогою Disqus