В тепличному господарстві Вінниччини працює молодь з інвалідністю

13 вересня 2020 40 0
В тепличному господарстві Вінниччини працює молодь з інвалідністю
invak.info

В с. Дорожне неподалік від м. Вінниці Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця» облаштувало тепличне господарство, простір якого є безбар’єрним, тому там можуть повноцінно працювати люди на інвалідних візках. Про це повідомляє invak.info.

Теплицю площею 100 м² обладнали автоматичним крапельним поливом, опаленням, освітленням, вентиляцією та кількаярусним устаткуванням для комплексного вирощування рослин. Завдяки залученим технологіям вона працює цілий рік.

Запуск роботи супроводжувався консультаціями фахівців тепличного господарства, експертиза яких допомогла грамотно налагодити стабільне вирощування рослин.

Навесні 2019 р. в комплексі вперше висіяли помідори, огірки, перці, брюссельську капусту, кольрабі, квіти й різноманітні пряні трави. Наразі на базі теплиці організовано 8 робочих місць, де молоді люди працюють почергово згідно з індивідуальними графіками.

Цього року «Відкриті серця» орендували додаткову землю для обробки, тож тепер на території соціальних майстерень є 0,4 га землі, де вирощують городину, щоб доповнити харчування підопічних і персоналу здоровими, екологічно чистими продуктами.

Читати за темою: Казахстан інвестуватиме в переробку плодово-ягідної продукції Вінниччини

Виконано за допомогою Disqus