Казахстан інвестуватиме в переробку плодово-ягідної продукції Вінниччини

2 вересня 2020 43 0

Делегація Союзу промисловців та підприємців «EL TIREGI» Республіки Казахстан відвідала Вінниччину для налагодження співпраці. Іноземні представники готові інвестувати у перспективні проекти, а особлива зацікавленість до галузі переробки плодово-ягідної продукції. Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОДА.

«Казахська сторона була зацікавлена у налагоджені співробітництві із вінницьким бізнесом, зокрема у харчовій промисловості та агросекторі. Особливо гостей зацікавило те, що наші підприємства мають завершений цикл виробництва – від лану до столу. І що важливо: продукція сертифікована не лише за вітчизняними, але й міжнародними стандартами», — зазначив Сергій Борзов, голова Вінницької ОДА.

Нуржан Альтаєв, голова Правління Союзу промисловців та підприємців «EL TIREGI», висловив готовність до інвестицій у перспективні проєкти, а особлива зацікавленість до галузі переробки плодово-ягідної продукції, яка на Вінниччині добре розвинута.

Як повідомляється, 12% загальнодержавного виробництва сільськогосподарської продукції вироблено саме на Вінниччині, яка зберігає лідерство в аграрній галузі.

Співпраця вінницького бізнесу з казахським є надзвичайно важливою для обох країн — це вихід на ринки третіх країн.

«Казахстан є корисним партнером для України з точки зору його близькості до Середньої Азії і Китаю, а Україна могла б допомогти східному партнеру реалізувати свої економічні інтереси в державах Євросоюзу», — зазначив Сергій Борзов.

Читати за темою: На Вінниччині запрацював комбікормовий завод з потужністю виробництва 12 т/год

Виконано за допомогою Disqus