ДПЗКУ відновила роботу форвардної програми

21 вересня 2020 83 0
ДПЗКУ відновила роботу форвардної програми
Kurkul.com

Попередня команда «Державно продовольчо-зернової корпорації України» майже провалила виконання контрактів по форварду. Проте, за нового керівництва мережу регіональних закупників відновлено. Про це заявив Василь Коваленко, в.о. голови правління «ДПЗКУ», в інтерв'ю «Перед нами не стоїть задача продати ДПЗКУ» на Latifundist.com.

«Форвардні контракти — серйозний інструмент. Попередня команда практично провалила виконання контрактів по форварду. Зараз ми відновили мережу регіональних закупників та йдемо на виконання плану на 70%», — зазначив він.

Василь Коваленко запевнив, що ДПЗКУ має вийти на плановий об’єм в 310 тис. т зерна. З них: 120 тис. т — пшениці та 150 тис. т кукурудзи, а також ячмінь і жито.

Також він повідомив, що максимально спрощені умови та процедура оформлення форвардних контрактів. Виробник подає документи регіональному менеджеру, той вивчає їх і передає в центральний офіс, в разі позитивного рішення нотаріус оформляє угоду.

«Тобто процедура максимально проста. Тільки перевірка документів займає час. Тому що під форвардну програму ми видаємо китайські гроші і повинні бути впевнені, що фермер посіє і привезе урожай», — запевнив Василь Коваленко.

Читати за темою: Китайський кредит є основним боргом ДПЗКУ — Коваленко

Виконано за допомогою Disqus