Фермери поділились досвідом переходу на соняшниковий концентрат

26 жовтня 2020 378 0
Олександр Височін, технолог господарства «Агро-Овен»
Kurkul.comОлександр Височін, технолог господарства «Агро-Овен»

Сільгосппідприємства «ЕВТ Захід» та «Агро-Овен» ввели в раціон бройлерів високопротеїновий концентрат «Проглот». Про це повідомили Едуард Рубінштейн, керівник «ЕВТ Захід» та Олександр Височін, технолог «Агро-Овен» під час конференції ТМ «Проглот», організованої ОЕЗ «Потоки», пише Kurkul.com.     

Аграрії зазначили, що введення соняшникового концентрату починали з невеликих відсотків, проте в планах компаній — перейти на раціон з повною заміною соєвого шроту.

«Ставились до таких нововведень дуже обережно, починаючи дослідження з невеликих відсотків вмісту соняшникового концентрату в кормах. Зараз в наших раціонах його вміст збільшився до 18% і ми побачили покращення продуктивності птахів. Їх вага на останній стадії вирощування складає близько 2,8 кг», — зазначив Олександр Височин.

Едуард Рубінштейн додав, що цей рік буде нетиповим щодо якісних та цінових  показників соєвого шроту, тому «Проглот» є гарним альтернативним інгредієнтом для кормів.

«Хоча соєвий шрот є більш економічно вигідним, він є нестабільним продуктом як збоку якості, так і збоку цінової політики. В цьому плані соняшниковий концентрат може стати гарним виходом із ситуації.Можу сказати, що продуктивність і приріст живої маси у нас покращилися», — зауважив він.  

Читати за темою: Високопротеїновий соняшниковий концентрат у раціоні бройлерів збільшує приріст маси на 8%

Виконано за допомогою Disqus