В Україні змінять правила контролю за якістю молока

29 жовтня 2020 97 0
В Україні змінять правила контролю за якістю молока

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України разом із низкою інших інституцій запроваджують в Україні «Національну програму контролю сирого молока». Про це повідомляє пресслужба Держспоживслужби.

Пілотний проєкт «Програми контролю сирого молока» розпочнеться із запровадження у Миколаївській, Харківській, Полтавській та Вінницькій областях.

У рамках програми за фінансування Швейцарії для 4 лабораторій Держпродспоживслужби у вищевказаних областях було придбане необхідне обладнання та реактиви для проведення лабораторних досліджень сирого молока за показниками: кількість соматичних клітин (КСК), загальне бактеріальне забруднення (ЗБЗ), точка замерзання та відсутність інгібіторів.

Також розроблене програмне забезпечення «Молочний модуль» для автоматичного збору результатів досліджень.

«Участь у пілотному проєкті українських агровиробників є добровільною та надає ряд переваг і можливостей: гарантувати безпечність та якість молока та виконати вимоги нового харчового законодавства», — підсумовано в повідомленні.

Читати за темою: Тваринникам необхідно 90 мільярдів гривень на розвиток молочного скотарства

Виконано за допомогою Disqus