Кукурудза продовжить дорожчати через недобір врожаю — фермер

13 листопада 2020 3306 0
Кукурудза продовжить дорожчати через недобір врожаю — фермер
Kurkul.com

Тримати зерно якомога довше і продавати лише тоді, коли є потреба в грошах. Таку позицію висловив Сергій Макуха, виконавчий директор агрофірми «Інтер-Агро-База», що на Чернігівщині, у матеріалі «Сергій Макуха: Земля — найпривабливіший актив в Україні, і ми готові її купувати» на Kurkul.com.

Він зазначив, що потужності дозволяють доробляти та зберігати основний вал зерна на своїх складах.

«Завжди частину вирощеної продукції ми продаємо під певну необхідність. Коли потрібно, то ми визначаємо, які є залишки на складах, що можемо продати та наскільки буде ефективний цей продаж зараз, а не в майбутньому», — сказав аграрій. 

Він вважає, що цього року соняшник потрібно зберігати до кінця, бо Україна є одним із ТОП-експортерів соняшникової олії на ринок, і буде дефіцит сировини для переробних заводів. Ближче до нового 2021 р. та на його початку ціна соняшнику буде зростати в більшій прогресії.

«Так само виходить і з кукурудзою. Щойно збиральна кампанія в Україні набере обертів, то ціна на неї трохи знизиться. Але знову-таки у цьому сезоні буде недобір врожаю, і кукурудза подорожчає до кінця грудня», — зауважив Сергій Макуха.

Також фермер наголосив, що цього року ціни на зерно рекордно високі.

«Старші» фермери пригадують такий стрибок аж на початку 2010-х років. Певен, що причина росту частково полягає в тому, що в багатьох фермерів Центру та Півдня України є суттєвий недобір зерна через приморозки та посухи і виникає дефіцит цієї продукції на місцевому ринку», — підсумував він.

Читати за темою: Експерт порадив, як покращити урожайність кукурудзи в несприятливих умовах

Виконано за допомогою Disqus