В США створили стійкий до гербіцидів гібрид сорго

16 листопада 2020 25 0
В США створили стійкий до гербіцидів гібрид сорго
Kurkul.com

Фахівці американської компанії Alta Seeds вивели новий гібрид сорго igrowth, що виділяється стійкістю до імідазолінонового гербіциду, за допомогою якого фермери борються з бур’янами. Про це пише SuperAgronom.com.

Нову технологію вирощування зернового сорго компанія Alta Seeds буде готова запропонувати американським фермерам протягом вегетаційного періоду 2021 р.

За словами керівника технічної служби UPL Лінн Юстесен, Alta співпрацює з UPL, глобальною компанією по захисту рослин, яка очікує, що її гербіцид IMIFLEX отримає схвалення EPA до кінця року.

«Нова система вирощування сорго — найзначніша інновація в сегменті зернового сорго з моменту гібридизації», — повідомив Таннер Антоник, регіональний менеджер з продажу Alta Seeds в центральному регіоні.

Для трав’янистих бур’янів, таких як сорго алеппське, застосування IMIFLEX є єдиним засобом боротьби, тому створення толерантної до гербіциду культури — серйозний прогрес.

«Alta Seeds має 5 гібридів сорго, готових до запуску в 2021 р. Вони включають суміш середньоранніх і середньостиглих гібридів, придатних для всієї країни», — зазначив Зак Едер, менеджер з розвитку технологій Alta Seeds в США.

Крім того, в Alta Seeds є близько 20 зернових і кормових гібридів, які перебувають на стадії досліджень і розробок, що є наступним поколінням насіння сорго igrowth.

Читати за темою: Сорго ефективно доповнить сівозміну при дефіциті вологи — фахівець

Виконано за допомогою Disqus