На Буковині затримали фермера за викрадення підприємця та вимагання викупу

7 грудня 2020 66 0
На Буковині затримали фермера за викрадення підприємця та вимагання викупу
Національна поліція

Наприкінці листопада оперативники управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області Нацполіції отримали інформацію про можливе викрадення бізнесмена для подальшого отримання викупу. При перевірці інформація підтвердилася. Вже у рамках кримінального провадження, відкритого слідчим управлінням поліції Чернівецької області, правоохоронці встановили не лише особу майбутньої жертви, але й замовника та його злочинні плани. Повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Замовником виявися 50-річний фермер із Хмельницької області, який під приводом завдання йому збитків намагався отримати з бізнесмена компенсацію. Діяльність чоловіка також була пов’язана з аграрним сектором, але в іншому регіоні — на Вінниччині.

«Розуміючи, що підприємець не збирається сплачувати гроші, він вирішив його викрасти. В такий спосіб зловмисник хотів отримати 150 тисяч доларів США. Крім того, у разі успіху за такою схемою планував викрадення ще кількох підприємців Хмельницької та Вінницької областей. Для реалізації своїх планів чоловік підшуковував особу, яка повинна була сформувати угруповання для виконання його замовлень», — пояснили у Нацполіції. 

Аби завадити злочинним намірам зловмисника, проведена спецоперація. Відтак правоохоронці зв’язалися з майбутньою жертвою, залучили у ролі виконавця свою особу та інсценували викрадення. Відвезли підприємця до місця утримання — складське приміщення на території одного з районів Чернівецької області, та надали підтверджуючі докази замовнику. Надалі фігурант надіслав родичам потерпілого відео з вимогою сплати 150 000 доларів США викупу. Після отримання коштів він планував виїхати за межі України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області, слідчі слідчого управління обласної поліції за силової підтримки бійців КОРДу затримали замовника відразу після надсилання вимоги рідним підприємця. 

Затриманому вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

За скоєне підозрюваному може загрожувати до 7-ми років ув’язнення.

Читайте також: СБУ затримала на Запоріжжі групу агрорейдерів

Виконано за допомогою Disqus