На Херсонщині реконструюють 5 меліоративних систем

16 червня 2015 66 0
На Херсонщині реконструюють 5 меліоративних систем
Sovxoz.comНа Херсонщині реконструюють 5 меліоративних систем

Влада Херсонської області у співробітництві з Світовим Банком планують реалізувати проект з відновлення п’яти великих земельних масивів зрошуваних земель та меліоративних систем регіону, повідомляє прес-служба Головного управління Держгеокадастру України.

Земельні ділянки визначені у якості першочергових для реконструкції. Площа облікованого зрошення на Херсонщині складає 426,8 тис. га. З них 129 тис. га не використовується через незадовільний стан меліоративних систем та відсутність дощувальної техніки. До відновлення мережі зрошення планується залучити інвестиції Світового Банку.

«Програма співпраці з міжнародними донорами дозволить у стислі терміни відновити зрошувальну мережу та почати отримувати переваги від її використання. Спільними зусиллями ми зможемо зробити значний крок для розвитку сільського господарства регіону та країни в цілому», – зазначив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру Херсонської області Ігор Шапран.

Наразі проводяться підготовчі роботи та консультації. Органи місцевого самоврядування розглядають питання про добровільну передачу з комунальної власності на баланс державного підприємства зруйнованих зрошувальних систем для відновлення, проходять обговорення з землекористувачами щодо доцільності участі у програмі.

Виконано за допомогою Disqus