В Україні питання використання антибіотиків у тваринництві буде вирішене за декілька років — думка

24 грудня 2020 21 0
В Україні питання використання антибіотиків у тваринництві буде вирішене за декілька років — думка
Kurkul.com

Через 3-4 роки питання використання антибіотиків у тваринництві в Україні має бути вирішене на законодавчому рівні. Про це розповіла президент Асоціації «Свинарі України», міжнародний консультант та координатор проєктів ФАО Оксана Юрченко у новому проєкті «Твоє свиняче діло» від компанії «КВС-УКРАЇНА».

«Підписуючи Асоціацію з Європою не лише галузь свинарства, а й вся Україна зобов’язалась виконувати обіцянки щодо виробництва продукції без застосування антибіотиків. Це ті тенденції якими живе світ. Пріоритетом для свинарського бізнесу завжди залишається споживач. Саме споживач формує попит на продукт та диктує свої умови щодо його якості. Саме споживач дає поштовх до розвитку нових тенденцій: високий рівень біобезпеки, виробництво свинини вільної від антибіотиків та антибіотикорезистентних штамів», — розповіла Оксана Юрченко.

За її словами, українські свинарі активно слідкують за світовими трендами й одним із таких трендів є використання гібридного жита в годівлі.

Як зазначив Андрій Білоус, провідний фахівець із годівлі «КВС-УКРАЇНА», компанія є лідером з дослідження гібридного жита в годівлі свиней.

«Використання гібридного жита дозволяє зменшити застосування антибіотиків. Гібридне жито КВС не гірчить і забезпечує низький вміст мікотоксинів в самому зерні, покращення запліднення свиноматок, збільшення «виходу» відлучених поросят на одну свиноматку, а також позитивно впливає на емоційний стан свиноматок та знижує рівень агресії», — розповів експерт.

Читайте також: Експерт розповіла, чому варто інвестувати у свинарство

Виконано за допомогою Disqus