22 березня 2021, 12:05, Овочі

В Україні дешевшатимуть огірки через збільшення пропозиції

На внутрішньому ринку України щодня продовжує зростати пропозиція місцевих огірків, і все більша кількість тепличних комбінатів увійшли в новий сезон. Про це повідомляє fruit-inform.com.

«Попри той факт, що погоду в Україні, по-справжньому весняною нині назвати складно, істотного впливу на збільшення пропозиції огірків на внутрішньому ринку відсутність тепла не завдає», — йдеться в повідомленні.

Зокрема аналітики фіксують планомірне здешевлення місцевих тепличних огірків, і на сьогодні загальний діапазон гуртових цін на дану продукцію знаходиться в межах 52−57 грн/кг ($1,88−2,07/кг). Ще тижнем раніше гуртові ціни на огірки з місцевих тепличних комбінатів в Україні озвучувалися на рівні 53−60 грн/кг ($1,92−2,17/кг), в залежності від якості та обсягу запропонованих партій.

Читати також: На Житомирщині в теплиці університету вирощують органіку

«Несприятливі погодні умови могли істотно стримувати здешевлення огірків лише на початку нинішнього сезону. Тобто в момент, коли, з огляду на завершення чергового обороту зупинилися поставки об'ємних партій огірків з Туреччини, а в Україні, до збирання нового врожаю, приступили лише поодинокі комбінати», — пояснюють виробники.

Наразі основним постачальником імпортних огірків на українському ринку виступає Білорусь за цінами 42−45 грн/кг ($1,52−1,63/кг). При цьому якість імпортних огірків цілком влаштовує українських споживачів.

«Ціни на тепличні огірки в Україні можуть і далі знижуватися, що спричинено відразу декількома факторами. В першу чергу, це продовження зростання місцевих огірків на внутрішньому ринку, оскільки ряд виробників лише готуються до перших вибірок нової сівозміни. Наступним важливим фактором є наявність пропозиції більш доступної імпортної продукції на українському ринку. А в разі, якщо погодні умови в Україні в найближчі тижні будуть ставати все більш сприятливими, то негативні цінові тенденції в даному сегменті ринку будуть тільки посилюватися», — прогнозують аналітики.

Читати за темою: В Україні білокачанна капуста подорожчала на 22% за тиждень