В Україні білокачанна капуста подорожчала на 22% за тиждень

18 березня 2021 319 0
В Україні білокачанна капуста подорожчала на 22% за тиждень
Kurkul.com

Цього тижня в Україні помітно подорожчала білокачанна капуста високої якості. Про це повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За словами представників ринку, причиною підвищення цін стало сезонне скорочення пропозиції білокачанної капусти, оскільки її запаси в українських господарствах знизилися. При цьому попит на дану продукцію залишається досить стабільним, що також стимулює зростання цін у даному сегменті.

Так, наразі виробники пропонують до продажу якісну білокачанну капусту по 3-5 грн/кг ($ 0,11-0,18 / кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Читати також: Через брак місць зберігання аграрії Херсонщини викидають цибулю

Головним фактором цінового зростання в сегменті білокачанної капусти експерти ринку називають скорочення пропозиції цієї продукції високої якості. Оскільки, більшість виробників вважають за краще стримувати запаси якісної продукції, сподіваючись на більш стрімке зростання цін в даному сегменті.

«В результаті такого подорожчання білокачанна капуста на українському ринку коштує в середньому 1,7 раза дорожче, ніж в аналогічний період 2020 р. Але, при цьому більшість операторів ринку вважають, що подорожчання в даному сегменті має тимчасовий характер. Оскільки, чергове зростання цін на білокачанну капусту, може мотивувати фермерів почати масово розпродавати запаси овоча зі сховищ», — підсумовують аналітики.

Читати за темою: Овочі борщового набору будуть дорожчати до травня — прогноз

Виконано за допомогою Disqus