На Житомирщині в теплиці університету вирощують органіку

6 березня 2021 69 0
На Житомирщині в теплиці університету вирощують органіку
pixabay.com

У теплиці Поліського національного університету в Житомирі вирощують салати та пряні трави, які мають попит у покупців. Про це розповіла Анна Тютюнник, фахівець кафедри технології зберігання та переробки продукції рослинництва агрономічного факультету, інформує Голос України.

«Нині в теплиці вирощуємо 6 видів салатів — дуболисті зелений та червоний, маслянисті теж зелений і червоний, американський коричневий салат, є дуже гарні кучеряві сорти Кармесі. Також реалізуємо 4 види пряних трав: руколу, цибулю-шніт, коріандр та петрушку. Також підростає й базилік», — зазначила вона.

Висіяні в кінці жовтня рослини зростатимуть до закінчення весни. Далі теплицю продезінфікують та законсервують на літні місяці.

Читати також: На Закарпатті розпочали продаж місцевої тепличної суниці

Теплиця Поліського національного університету площею 400 м² поділена на дві частини. В одній вирощують салати і пряні трави, а в іншій — розсаду овочів. У кінці лютого там висіють перець та баклажани, які довго сходять, а згодом — помідори, огірки, кавуни, дині, кабачки та інші культури. Розсаду також продаватимуть.

Зазначається, що роботу теплиці забезпечує автоматизована система, що дає змогу керувати більшістю процесів з мобільного телефону, а всі культури вирощуються органічним способом. Університет використовує якісне насіння провідних селекційних компаній.

Читати за темою: У Франції вчені вперше виростили білий трюфель у лабораторії

Виконано за допомогою Disqus