В Україні подорожчає живець свиней — прогноз на 5-11 квітня

2 квітня 2021 152 0
В Україні подорожчає живець свиней  — прогноз на 5-11 квітня
Kurkul.com

Закупівельні ціни на свинину живою вагою наступного тижня мають коливатися в середньому від 40 до 41 грн/кг. Таким чином середні котирування на свиней забійних кондицій в Україні мають зрости на 1-2 грн/кг. Про це повідомляє пресслужба Асоціації «М’ясної галузі».

Проте, за прогнозом аналітиків, надалі ціни не зростатимуть через надлишок пропозиції на ринку.

«Ринкових причин для зміни ціни наразі немає. Ціна 40-41 грн/кг забезпечує прибуток для ефективних свинокомплексів та має покривати всі витрати на вирощування свиней з урахуванням подорожчання цін на корми. Так, якщо порівняти з цінами квітня 2020 р, то наразі вони на одному рівні», — йдеться у повідомленні.

Аналітики Асоціації «М’ясної галузі» пояснюють це тим, що в період 2017-2020 р. в ціні на свинину населення переплачувало в середньому 20 грн/кг, що дорівнює 10 грн/кг живих свиней. Саме стільки складають перевитрати в свинарстві через фальшування з кормами та генетикою.

На ринках інших країн за тиждень ціни зросли таким чином: в ЄС (+5,06%), Канаді (+8,34%) та США (+9,43%). У Бразилії котирування, навпаки, зменшились (-14,35%).

Читати також: Українське свинарство може зникнути через нарощення імпорту м’яса

Виконано за допомогою Disqus