Українське свинарство може зникнути через нарощення імпорту м’яса

18 березня 2021 598 0
Українське свинарство може зникнути через нарощення імпорту м’яса

У лютому 2021 р. Україна імпортувала в 3,5 раза більше свинини, ніж за лютий минулого року. Якщо імпорт буде приростати такими ж темпами, то незабаром на прилавках нашої країни залишиться лише привізна свинина, а така аграрна галузь як свинарство, взагалі зникне з карти України. Про це інформує biz.today.

Втім, поки експерти ринку не бачать підстав для знищення свинарства в країні. Хоча всі визнають: закордонний виробник відчутно потіснив на прилавках магазинів вітчизняного. І це при тому, що українська свинина продається свіжою, незамороженою і значно перевершує по смакових якостях закордонні аналоги.

Читати також: В Україні подорожчали всі види м’яса у лютому

І все ж, торговельна мережа активніше купує зарубіжний товар. Свої ж свиноферми, через падіння попиту на їх продукт, закриваються одна за одною. За даними статистики, з 2014 по 2020 роки закрилося близько половини українських свиноферм, що в абсолютних цифрах склала до 1,5 тис. підприємств.

«Причина такої ситуації — висока собівартість свинини За кордоном що за собівартістю, що за роздрібною ціною, свинина вже поступається українській. Тобто, у нас на ринку свинини вже давно панують самі європейські ціни і навіть вище», — пояснюють експерти.

Читати за темою: Вже найближчим часом Україна може залишитись без курятини — ЄБА

Виконано за допомогою Disqus