Оприлюднено закупівельні ціни на живець свиней — прогноз на 12-18 квітня

9 квітня 2021 201 0
Оприлюднено закупівельні ціни на живець свиней — прогноз на 12-18 квітня
pixabay.com

Закупівельні ціни на свинину живою вагою наступного тижня коливатимуться в середньому від 43 до 44 грн/кг. Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі».

«Збільшений попит на свинину спостерігатиметься на «довгих» вихідних два тижні поспіль. Карантинні обмеження та пікніки на природі спричинять збільшення попиту на м’ясо для шашлику», — йдеться у повідомленні.

Наступного тижня м’ясокомбінати будуть купувати свиней для забезпечення попиту на Великдень. Таким чином ціна наступного тижня зросте на 3-4 грн/кг.

«Збільшений попит дає можливість заробити усьому ланцюгу вирощування та переробки. Після перетримки свиней впродовж березня, наразі свинарі можуть продавати тварин по вищих цінах та збільшити свої заробітки, які доцільно інвестувати у зниження собівартості, щоб бути у ринку і заробляти ще більше навіть при нижчих цінах на свиней», — зазначають аналітики.

На ринках інших країн за тиждень ціни зросли таким чином: у країнах ЄС (+2,29%), у США (+11,31%), у Канаді (+10,54%). У Бразилії котирування, навпаки, зменшились (-13,71%).

Нагадаємо, цього тижня закупівельні ціни на свинину живою вагою були в середньому від 40 до 41 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus