Трейдери розповіли про зміни цін на ринку фуражного зерна

14 квітня 2021 3558 0
Трейдери розповіли про зміни цін на ринку фуражного зерна

Ринок кукурудзи характеризувався зростанням цін як у валютному, так і в гривневому еквівалентах. Про це повідомляють аналітики G.R. Agro.

«У портах ціни на кукурудзу з минулої п'ятниці зміцнилися в середньому на 4 USD/тонну. Зростання гривневих становило в середньому 150–280 грн/тонну з минулої п’ятниці. Переробний сектор, ураховуючи тенденції в портах, також підвищував ціни. Ціни переробників з минулої п'ятниці зросли до 7100–7950 грн/тонну (+ 50–100 грн/тонну), СРТ-підприємство. Однак деякі переробники очікували відновлення знижувального тренду і не форсували закупівлі», — йдеться у повідомленні.

Ціни на новий урожай кукурудзи, які озвучували трейдери, були в межах 212–215 USD/тонну, СРТ.

Згідно з прогнозами, не виключено подальше зниження цін.

«Враховуючи сезонний чинник, на ринку фуражного ячменю домінував знижувальний тренд, але деякі покупці, які мали гостру потребу в обсягах, повідомляли про підвищення цін в середньому на 50–100 грн/тонну, СРТ-порт. Такі закупівлі були поодинокі», — повідомили в G.R. Agro.

Згідно з повідомленням, переробники, своєю чергою, і далі знижували ціни. Згідно з прогнозами, низька торговельна активність буде впливати на цінові тенденції.

Неоднозначна цінова ситуація була характерна і для експортного ринку фуражної пшениці, при цьому в цілому зберігалися знижувальні цінові тенденції з одиничними покупцями, що повідомляли про коригування цін у бік підвищення.

«Зниження цін у портах з минулого тижня не перевищило 5 USD/тонну. Кількість пропозицій зернової, які надходили на ринок, оцінювалася як достатня. Водночас здійснювати закупівельну діяльність вдавалося найчастіше за максимальними і близькими до них цінами. Діапазон закупівельних цін на базисі СРТ-підприємство знизився до 6100–7100 грн/тонну (–150 грн/тонну). Зниження цін зберігатиметься й надалі», — розповіли трейдери.

Виконано за допомогою Disqus