Сади України нарощують потужності фруктосховищ

23 травня 2021 89 0
Сади України нарощують потужності фруктосховищ
Kurkul.com

Агрофірма «Сади України» нарощує потужності фруктосховищ у міру наростання врожаю грушевих садів. Адже продукція продається поступово, до кінця весни. Про це йдеться у журналі «Садівництво по-українськи».  

«Ми вкладаємо в сади. Частина площ чекають садообороту: щось викорчували, думаємо, що садити далі. У нас торік були інші турботи: закінчили будівництво холодильного комплексу. Поступово довели його обсяг до 3 тис. т. Ми починали поетапно, залежно від того, як у нас ріс сад — від 100 т. Останній холодильник, який ми побудували, — на 1 000–1 250 т. Причому обійшлися без кредиту, вкладали власні кошти», — розповів співзасновник агрофірми Володимир Шерстюк.

Він зауважив, що холодильники будують не для отримання додаткового прибутку під час продажу, а тому, що не можуть продати свою продукцію відразу. 

«На грушу немає постійного великого попиту, вона продається поступово, і до травня у нас в будь-якому разі весь урожай встигають розібрати. Ми не використовуємо тактику притримати товар до підвищення ціни, в цьому просто немає потреби», — пояснив Володимир Шерстюк.  

Довідково: Агрофірма «Сади України» — відомий український виробник посівного матеріалу насіння соняшнику, кукурудзи, пшениці, гороху та сої. Центральний офіс розташовано в Харкові. Основні площі переважно грушевих і черешневих садів розташовано в Нікопольському районі Дніпропетровської області. Нині господарство обробляє понад 300 га садів: груш — 150 га, черешень — близько 100 га, яблунь — 11 га.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus