На Прикарпатті планують зібрати високий урожай суниці

31 травня 2021 43 0
На Прикарпатті планують зібрати високий урожай суниці
pixabay.com

На Заході України розпочався суничний сезон, де виробники ягід вже активно збирають урожаї. Зокрема на ФГ «Беррі Прикарпаття» збір урожаю триває більш ніж пів року і закінчується аж у листопаді. Про це повідомляє Ягідник.

«Активно збирати перші ягоди суниці садової ми почали приблизно два тижні тому, врожай коливався від 50 до 100 кг у день. Оскільки ми відразу фасуємо ягоди, то в реалізації орієнтуємося не на базар, а на місцеві торгові мережі. Загалом цьогоріч плануємо зібрати як завжди високий урожай суниці садової, і сезон ягоди у нас триватиме до листопада», — розповів Богдан Лутчин, керівник господарства.

Вартість першої суниці ФГ «Беррі Прикарпаття» сягала 140 грн/кг, наразі ж гуртова ціна становить 90 грн/кг і 100-110 грн/кг у роздріб у торгових мережах.

У господарстві суницю садову в основному вирощують у закритому ґрунті та переформатовують усі насадження під такий тип вирощування. Тому, за словами засновника компанії, зараз більше увагу потрібно звертати на сорти та їхню агротехніку: профілактику від всіх захворювань, правильне живлення тощо.

«Нещодавно в теплицях ми встановили професійний полив, оскільки потрібно йти в ногу з часом, заходити в закритий ґрунт і розуміти, що живлення має бути правильним. І різницю ми вже відчули — ягода стала більшою. Також ми почали вирощувати суницю садову в ящиках з-під риби — у субстраті. Такі ягоди набагато легше збирати, оскільки вони будуть звисати, їх видно та не треба шукати у траві, до того ж немає ніяких бур’янів», — зазначає керівник «Беррі Прикарпаття».

Фермерське господарство планує надалі збільшувати насадження суниці садової, оскільки, за словами засновника компанії, попит на хорошу ягоду великий.

Читати також: 

Виконано за допомогою Disqus