В Україні зросла кількість невеликих фермерських господарств, які готові до цифровізації

16 липня 2021 2416 0
В Україні зросла кількість невеликих фермерських господарств, які готові до цифровізації

Останнім часом в Україні зросла кількість невеликих фермерських господарств, які готові до цифровізації. Про це розповів засновник і операційний директор AgroOnline Віктор Боровик у матеріалі «Перебудова не по Горбачову, або Як налаштувати бізнес-процеси в господарстві» на Latifundist.com.

«Останнім часом різко збільшилася кількість господарств, готових до цифровізації. В першу чергу це пов'язано зі зміною поколінь, в тому числі і в агро, оскільки все більше технологій стають доступними аграріям. І якщо раніше «в чергу за інноваціями» ставали переважно великі компанії, то зараз фокус зміщується в бік невеликих сільгоспвиробників із земельним банком в 1-2 тис. га», — розповів фахівець.

За його словами, звертаючись до AgroOnline, аграрій хоче отримати відповіді на важливі для нього питання: «На якому етапі губляться мої гроші?» і «Що зробити, щоб більше їх не втрачати?».

«На ці питання в компанії є одна універсальна відповідь: «Необхідно наводити порядок в бізнес-процесах підприємства». Це стосується планування, обліку землі, ведення робіт і якості проведення цих операцій. А для цього необхідно зрозуміти, де саме причаївся безлад і як виправити проблему», — пояснив Віктор Боровик.

Він зазначив, що є 3 етапи впровадження цифрових рішень:

  • Перший — це проведення внутрішнього аудиту та наповнення системи інформацією.

«Під аудитом розуміється перевірка техніки і її стану, агрегатів, матеріалів, складів, земельного банку і технологій, що використовуються в господарстві. Після оцифровки цих моментів все стає зрозумілим і прозорим», — пояснив операційний директор AgroOnline.

  • Другий етап спрямований на усунення втрат.

«Це досягається шляхом впровадження додаткових інструментів, оновлення обладнання, деяких агрегатів, системи обліку та ін. На цьому етапі аграрій перестає втрачати гроші», — зазначив Віктор Боровик.

  • Третій етап націлений на оптимізацію продажів.

«Оскільки у виробництві порядок наведений, а продажі залишилися без уваги. Але, знову ж таки, все починається з аудиту», — додав фахівець.

За консультацією щодо впровадження системи AgroOnline звертайтесь за тел. (050)937-10-97, Олег Лукашик

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою