22 липня 2021, 09:40, Україна

Екологізація агросектору допоможе Україні втриматись на світовому ринку експорту

Питання екологізації продукції агросектору переросло з локально європейської дискусії до всесвітнього масштабу, а тому куди б Україна, як країна-експортер, не прямували, практично всюди нашу продукцію будуть очікувати нові норми та правила. Таку думку висловив голова Української асоціації бізнесу і торгівлі(UBTA) Дмитро Лось під час публічного обговорення «Національний діалог.«Трансформація продовольчих систем: український контекст» за темою «Дружнє до довкілля виробництво», повідомляє АgroРolit.com.

«Нові правила будуть стосуватися гуманного відношення до тварин, упаковки, норм виробництва, навіть шляхів доставки продукту. Тому зараз дуже важливо підготуватися до змін, що неминуче стануться», — розповів експерт.

З його слів, Україна, як і інші країни-учасниці «Європейського зеленого шляху», перебуває у пошуках рішення щодо збалансованої системи фінансування всіх необхідних змін, дотичних до екологізації продукції АПК. 

«Своєчасним є питання, яким чином будуть фінансуватися ті зміни, що потребує виробництво впродовж своєї адаптації до імплементації «Зеленого курсу» в країні. Це питання український бізнес досить чітко ставить вже сьогодні», — повідомив Дмитро Лось. 

Тому програма заходів «Національні діалоги», які проводяться під егідою Мінагрополітики, Мінекономіки України та за підтримки Продовольчої та Сільськогосподарської організації ООН має за мету — окреслити потенціал країни та виклики щодо розвитку продовольчих систем в Україні в контексті світових трендів.

Читайте також: Ігноруючи Європейський зелений курс Україна може стати неконкурентоздатною на міжнародній арені