Ігноруючи Європейський зелений курс Україна може стати неконкурентоздатною на міжнародній арені

21 липня 2021 136 0
Ігноруючи Європейський зелений курс Україна може стати неконкурентоздатною на міжнародній арені

Ігноруючи ініціативу Європейського зеленого курсу Україна ризикує випасти з сучасного контексту та, як результат, стати неконкурентоздатним гравцем на міжнародній арені. Таку думку висловив координатор FAO UN зі зв’язків з Урядом та донорами в Україні Михайло Малков під час публічного обговорення «Національний діалог. «Трансформація продовольчих систем: український контекст» за темою «Дружнє до довкілля виробництво», повідомляє AgroPolit.com.

«Для України, як для учасниці діалогу, дуже важливо долучитися до ініціативи «Європейського зеленого курсу». Адже цей напрям є загальносвітовим трендом. Однак ми маємо свої позитивні напрацювання та унікальну специфіку і саме тому умови цієї політики мають бути не скопійовані, а адаптовані до українських реалій», — розповів експерт.

З його слів, розробка кліматичної політики має відбуватися відповідно до Коронівійської Спільної Програми ООН з питань сільського господарства за основними напрямами, а саме: ґрунти, використання корисних речовин та їх залишків, водні ресурси, тваринництво, управління кормами та відходами, та все що пов’язано з соціально-економічними параметрами.

«Більшість учасників діалогу погодились, що Україна у контексті Європейського зеленого курсу вже має свої позитивні напрацювання та унікальну специфіку, саме тому умови цієї політики мають бути не скопійовані, а адаптовані до українських реалій», — підсумував Михайло Малков.

Також у межах публічного обговорення за темою «Дружнє до довкілля виробництво», обговорювалась охорона довкілля в контексті розвитку сільського господарства. Адже це питання пов’язане із проблемою глобального потепління та наслідками, з якими активно зіштовхується людство. 

Читайте також: UBTA розробила перелік ініціатив для декарбонізації агросектору

Виконано за допомогою Disqus