Ціни на овочі борщового набору ростимуть — Томич

30 вересня 2021 265 0
Ціни на овочі борщового набору ростимуть — Томич
Depositphotos

В Україні ціни на моркву, буряк і капусту продовжать рости. Такий прогноз дав глава Союзу українського селянства Іван Томич, передає ГолосUA.

«Морква, капуста, буряк подорожчають в порівнянні з минулим роком. Наскільки, сказати складно, оскільки урожай ще не зібраний. Однак ці овочі не будуть рекордно дорожчати. Що стосується картоплі, то тут дуже різні прогнози. Від абсурдних до реалістичних щодо цінової політики та врожаю», — сказав Іван Томич.

За його словами, урожай картоплі по всій країні в цьому році на 20-25% вищий, ніж торік. Проте її вартість може зрости через низьку якість та невідповідні умови зберігання.

Читайте також: В Україні зросла ціна томатів і знижуватись не буде

Як додав Іван Томич, наразі картопля коштує в межах 6-9 грн, у порівняні з минулим роком ціна є відносно невисокою.

«Вартість картоплі буде залишатися невисокою, з невеликим зростанням до кінця поточного року. Після нового року складно спрогнозувати, оскільки існує цілий ряд факторів. Наприклад, дуже багато пошкодженої картоплі в приватних сільськогосподарських угіддях, а умови для її зберігання дотримувати не будуть. Картоплі товарного вигляду на ринку залишився невеликий відсоток. Це може вплинути на зростання цін у 2022 р. А ось до кінця 2021 року вартість картоплі буде стабільною»,  — резюмував Іван Томич.

Нагадаємо, підвищення вартості газу може привести до зупинки виробництва або банкрутства тепличних підприємств України, адже абсолютна більшість тепличних господарств продовжує використовувати газ як основне джерело тепла, а в деяких випадках і для генерації електроенергії. 

Виконано за допомогою Disqus