17 листопада 2021, 11:00, Зерно

В Україні продовжують дорожчати зернові — огляд за 17 листопада від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Вартість зернових в українських портах продовжує зростати. Зокрема, ціна пшениці продовольчої та фуражної зросла в Миколаївському порту на 43 грн/т, а в портах Одеської обл. відповідно на 33 грн/т та 32 грн/т. Продовжили зростання й ціни на ячмінь та кукурудзу.

Зі слів аналітика Zernotorg.ua Олександра Тищенка, причиною зростання вартості зернових стала короткочасна корекція цін, яка підкріплена підвищеним попитом на експорт.

«Бувають короткочасні корекції, глибина яких дуже незначна. Але тренд на зростання в силі. Фактор шаленого попиту штовхає біржі і відповідно ціни на зернові вгору», — пояснив аналітик.

Вартість соняшнику в портах Одеської обл. закріпилась на рівні 18 800 грн/т, а от соя, ще з минулого тижня продовжує дешевшати. 

Наразі, в Україні тривають жнива. Аграрії обмолотили 73% площ кукурудзи та 98% площ соняшнику. Цікаво, що на Харківщині середня врожайність зернових зросла до 4,6 т/га, а на Вінниччині — на третину вища торішньої.

Читайте також: Названо найбільших імпортерів вітчизняних зернових

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Нагадаємо, завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна. А ви сієте насіння українських виробників?