Вітчизняним компанія стало вигідно виробляти насіння на експорт

3 листопада 2021 219 0
Вітчизняним компанія стало вигідно виробляти насіння на експорт
Kurkul.com

Завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна, під час церемонії підписання компаніями HarvEast та MAS Seeds трирічного договору щодо співпраці з вирощування гібридів кукурудзи та соняшнику. Повідомляє Kurkul.com.

«Щобільше, західні експерти кажуть про перспективу для нашої країни стати своєрідним насіннєвим хабом для Європи. Вже зараз за площами гібридизації ми займаємо друге місце після Франції», — зазначив експерт.

Як зазначив Дмитро Скорняков, генеральний директор HarvEast, насінницький напрям досить вигідний для компанії.

«Ми вже інвестували $10 млн у системи зрошення саме для насіннєвих ділянок і плануємо розширювати такі площі й надалі», — додав Дмитро Скорняков.

Як зауважили підписанти, у договорі сторони домовились значно розширити посівні площі під ділянками гібридизації кукурудзи — до 280 га, що на 114 га більше, ніж у попередній період. А також розпочинається співпраця з вирощування соняшнику, запланована площа якого становитиме 112 га.

Читайте також: Україна відстала від минулорічних темпів експорту кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою