9 грудня 2021, 11:00, Олійні

Ціни на зернові стабілізувались — огляд за 9 грудня від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта            

Сьогодні в портах Миколаєва та Одеської обл. ціни на більшість зернових стабілізувались, зокрема відучора не змінились вартість пшениці 2 класу, пшениці фуражної та ячменю. А от вартість кукурудзи дещо зросла.

Вартість соняшнику в Одеському порту зросла на 150 грн/т, а соя навпаки подешевшала до позначки в 14 650 грн/т.

Нагадаємо, наприкінці листопада ціна пшениці в портах перевищила позначку в 10 000 грн/т. Вже на початку грудня індикативи почали знижуватись. За словами аналітика Zernotorg.ua Олександра Тищенка, ціна пшениці залежить від зовнішніх факторів і 10 тис. грн/т це не межа. Своїх пікових значень зернова зазвичай досягає після 20 січня.

До слова, від початку 2021/22 маркетингового року (1 липня 2021 р.) станом на 6 грудня Україна експортувала 26 млн т зернових та зернобобових культур.  

Читайте також: Цукрозаводи виготовили майже 1,2 млн т цукру у новому сезоні

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.