Ціна пшениці в портах перевищила позначку в 10 000 грн/т — огляд за 26 листопада від Zernotorg.ua

26 листопада 2021 24710 0
Ціна пшениці в портах перевищила позначку в 10 000 грн/т — огляд за 26 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта           

Тенденція до здорожчання цін зернових продовжується. Станом на 26 листопада в українських портах подорожчали пшениця фуражна та продовольча, кукурудза та ячмінь.

Вартість пшениці продовольчої зросла до позначок 9 279 грн/т в Миколаївському порту та 9 245 грн/т в портах Одеської обл. Також помічені конкретні пропозиції від компаній про купівлі пшениці 2 класу за ціною в понад 10 000 грн/т.

Щодо пшениці фуражної, то її ціна досягла рівня 8 623 грн/т в Миколаївському порту та 8 617 грн/т в портах Одеської обл. Вартість кукурудзи відучора зросла в середньому на 20 грн/т, а ячменю — 22 грн/т. 

До речі, щоб зрозуміти процес формування ціни кукурудзи для фермерів на освітній платформі Культиварій стартує новий курс «Цариця Полів. Тож, якщо ви хочете поглибити знання та навчитись, коли найвигідніше продавати зерно, то переходьте за посиланням та реєструйтесь

Читайте також: Зернові сорти української селекції пристосованіші до несприятливих умов, ніж іноземні

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Нагадаємо, завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна. А ви сієте насіння українських виробників?

Виконано за допомогою Disqus