На Тернопільщині збудують тваринницький комплекс на 4,4 тисячі дійних корів

17 травня 2022 159 0
На Тернопільщині збудують тваринницький комплекс на 4,4 тисячі дійних корів
Kurkul.com

Товариство «Бучачагрохлібпром» будує на Тернопільщині комбікормовий завод потужністю 10 тонн продукції за годину та планує інвестувати у будівництво нового тваринницького комплексу. Про це повідомила пресслужба Тернопільської ОДА.

Завод виготовлятиме 10 тонн комбікорму в годину. Це забезпечуватиме потребу товариства у кормах. Втім, інвестори не виключають, що згодом потужностей вистачатиме і для виробництва продукції під реалізацію.

«Обладнання закуповуємо у Німеччині. Окрім того, встановлюємо дві лінії — заготівлі та відвантаження на ферми. Більшість процесів є автоматизованими. Та кожен з них вимагає контролю і це дозволить нам залучити до роботи кілька десятків людей», — розповів головний інженер ТОВ «Бучачагрохлібпром» Ігор Каковчик.

Як повідомив голова наглядової ради «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз, це лише початок інвестицій у регіоні.

«Плануємо збудувати ще один тваринницький комплекс на 4400 дійних голів з глибокою переробкою гною для зеленої енергетики. Вироблятимемо близько 15-20 МВт світла. А також зведемо тепличний комплекс на площі 12 гектарів, що дозволить додатково створити 200-250 робочих місць», — зазначив Петро Гадз.

Нагадаємо, ФГ «Гадз» розпочало будівництво нового холодильного комплексу для зберігання фруктів та овочів.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus