На Миколаївщині волонтери провели спецоперацію із порятунку корів

15 червня 2022 232 0
На Миколаївщині волонтери провели спецоперацію із порятунку корів
Kurkul.com

Волонтерам із Миколаївщини вдалося провести цілу «спецоперацію» з порятунку понад сотні корів і телят. Худобу вивезли з однієї із ферм, що опинилася лише за кілька кілометрів від тимчасово окупованих ворогом територій. Про це пише podrobnosti.ua.

Згідно з інформацією, господарство опинилось під обстрілами окупантів, під час спроб вивезти тварин рашисти почали прицільно вести вогонь по вантажівці, убивши водія.

Допомогти врятувати тварин наважилися фермери зі Львівщини.

«Нам пощастило, що були погодні умови, пішов дощ це означало, що російські «орлани», тобто їхні дрони, нас не побачать, під хмарами, а якщо опускаються під хмарами, то відразу будуть збиті ЗСУ, відповідно ми розуміли, і ми цим скористалися», — розповів Андрій Ковч, організатор операції з порятунку тварин.

За його словами, було врятовано 126 корів і телят. Проте деякі тварини з важкими пораненнями. Їх потрібно оперувати.

Фермери розповідають, що худобу привезли голодною та виснаженою. Для знесилених тварин на фермі склали спеціальний раціон харчування.

«Ті орки наробили нам біди, понищили людей і тварин — намагаємось допомоги, щоб не було проблем з молоком у нашій державі, чим можемо допоможемо, стараємося. Думаємо над технікою із заготівлі кормів, бо розуміємо, що вони будуть зимувати у нас, там на сході не дають зробити кормової бази. Помістити у вантажівки всіх корів не вдалося. Деякі досі змушені терпіти рашистські атаки на рідній фермі», — розповів фермер Степан Костів.

За словами Людмили Голуб, керівниці ферми, з якої були змушені евакуювати тварин, наразі невідомо, чи вдасться евакуювати решту тварин

«Нас вчора обстріляли. Було 60 корів, залишилось на ранок 50. Уявіть собі, це дуже небезпечно. Вони ж не оголошують тривогу, вони не кажуть коли буде летіти. Просто летить, стріляють і все, через 7 секунд у нас уже лежить он. Дуже небезпечно. Чи вдасться евакуювати всіх корів і телят, які досі живуть під ворожими обстрілами, невідомо», — пояснила фермерка.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus