У Польщу можна контрактувати зерно від 50 т — трейдер

23 листопада 2022 180 0
У Польщу можна контрактувати зерно від 50 т  — трейдер
Kurkul.com

Мінімальний об’єм зерна, який контрактують польські трейдери — від 50 тонн. Про це розповів польський трейдер Андрій Абдулов, фахівець відділу міжнародної торгівлі «Agrolok», у своїй лекції для курсу від освітньої платформи Культиварій «Iron Trade. Курс на власний експорт».

«Якщо йдеться, наприклад, про сою, яку ми переробляємо самостійно, то так, ми готові контрактувати від 50 тонн. Фактично, це два зерновози», — поділився досвідом роботи трейдер.  

Він також додав, що компанія має пристосовані до приймання зерна перевалочні пункти, та має змогу самостійно розмитнювати товар.

Читати за темою: Культиварій відкриває новий навчальний курс для фермерів з основ трейдингу та експорту

У  курсі для аграріїв про власний експорт спеціалісти-практики розкажуть про роботу ринків зернових та олійних культур до війни й зараз, пояснять, які розрахунки потрібно зробити по логістичному ланцюжку, дадуть поради щодо пошуку покупців в Європі та роботи з ними з власного досвіду і навіть розкажуть, що слід враховувати і як приймати рішення щодо посіву культур на весняну посівну 2023 р. тощо.

Курс поділений на блоки:

  • Основи торгівлі агрокультурами, світові ринки, експорт зернових та олійних культур.
  • Досвід експорті українських аграріїв у воєнний час.
  • Логістика.
  • Економіка виробництва та експорту. Планування весняної посівної. Податкові нюанси.
  • Виконання договорів: ризик менеджмент, юридичні та супроводжуючі документи, фітосанітарні вимоги та вимоги до якості. 

«Курс зроблений в партнерстві з Trend&Hedge Club. Перші два блоки вже доступні до перегляду. Сплачуйте підписку на освітню платформу і культивуйте власний досвід, спираючись на досвід наших спікерів. Щотижня ви отримуватимете нову порцію контенту, який сформує ваш підхід до експорту», — розповіли у пресслужбі Культиварія.

Детальніше про те, що вас чекає в перших двох блоках:

Світові ринки зернових та олійних культур до війни в Україні та зараз:

  • Введення в курс. Динаміка цін. Фактори реалізації продукції. Структура курсу.
    Ринок та ціноутворення. Спікер — Катерина Конащук, засновниця майданчика для учасників зернового ринку Trend & Hedge Club.
  • Про механізми функціонування та ціноутворення на світових ринках основних зернових, а також деяких нішевих культур. Про те, які зміни відбулись в структурі ринків через війну в Україні і про перспективу відновлення українського експорту. Спікер — Олена Нероба, аналітик з американською освітою і українським досвідом. Менеджерка з розвитку бізнесу компанії Maxigrain. 
  • Світове виробництво олії, розподіл олії за напрямками. Країни-виробники та країни-експортери, світовий баланс виробництва. Спікер — Джонатан Грендж, партнер Sunstone Brokers, брокер з 40-річним стажем.
  • Огляд світових ринків нішевих культур. Стан виробництва нішевих культур в Україні. Спікер — Андрій Біленький, аналітик по розвитку зернових та олійних культур. Очолював аналітичний відділ (Україна, росія, Казахстан) COFCO AGRI Resources Ukraine.
  • Досвід власного експорту українських аграріїв до Австрії, Польщі та Румунії на прикладі кукурудзи та ріпаку та соняшника.

Досвід першопрохідців експорту залізницею до Австрії:

  • Про перевезення продукції до Європи та побудову нової логістики. Куди вигідно продавати кукурудзу, і чому це не Польща. Спікер — Олександр Вайнер, співвласник дистрибуційної компанії «Агросем».
  • Про роботу з польським покупцем від українського фермера на прикладі експорту ріпаку. Тара, формат поставки, пакет документів, пошук брокера, розмитнення та отримання оплати
    Спікер — Геннадій Гадзовський, керівник СТОВ «ВАСЮТИ» за кілька місяців налагодив поставки власного ріпаку в Польщу, та планує співпрацю з Румунією
  • Поради де знайти покупця у Європі та на що варто звернути увагу при заключенні з ним договору. Спікер — Юрій Гаврилюк, директор консалтингово-аналітичної компанії Barva Invest.

«Наступним буде блок «Логістика», в якому ви отримаєте поради щодо розрахунку логістичних ланцюгів, дізнаєтесь від аграріїв-практиків про їх досвід експортування до Румунії, а розмова українського фермера з польським трейдером дасть уявлення про весь процес експортування до Польщі, та про їхні правила транспортування», — розповіли організатори курсу.

І це ще не все! Ви будете додані до  закритої спільноти, де є спікери та слухачі, де ви зможете знайти однодумців, та отримати підтримку від спеціалістів. Тут створюються та знаходяться можливості для кожного аграрія країни!  

Річна підписка коштує 12 000 грн. Підписка дає доступ до попередніх курсів платформи «Культиварій», які вже принесли користь близько 280 компаніям. Зокрема, до таких як: «Цариця Полів», «Чітке ТЗ», «Земельні котики», «Володар Земель», «Академія Тваринництва», «Точне Землеробство США та Канади».

Також ви можете сплачувати 1 000 грн/місяць, та отримати доступ до матеріалів, які будуть виходити в цьому місяці. 

Дізнатися детальніше про курс та підписатись можна за посиланням.  

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus