Американські фермери планують збільшити площі під кукурудзою

8 лютого 2023 148 0
Американські фермери планують збільшити площі під кукурудзою
Kurkul.com

Американські фермери планують збільшити площі посіву кукурудзи у 2023 році, сподіваючись на зниження цін на добрива, а також на високий урожай. Про це пише Reuters.

Зокрема, перші прогнози щодо посівних площ та інтерв’ю з фермерами вказують, що їхня віра в найбільший урожай США не ослабла.

«‎Аналітики S&P Global Commodity Insights прогнозують, що в 2023 році американські фермери засіють 37 млн га кукурудзи, що на 2,2% більше, ніж у попередньому році, і збільшення на 0,6% для соєвих бобів, що відображає інші попередні прогнози», — йдеться у повідомленні.‎ 

Американські фермери чергують соєві боби та кукурудзу, намагаючись зберегти здоров'я ґрунту. Після того, як у 2022 році, коли ціни на добрива різко зросли, вони віддали перевагу сої, багато хто має намір відвести більшу частину полів під кукурудзу.

Читайте також: Світові ціни на продовольство падають десятий місяць поспіль

Останні дані Міністерства сільського господарства США показали, що після посухи в серпні минулого року фермери були змушені відмовитися від найбільшого відсотка посівів кукурудзи за останні 10 років. Погода цієї зими не сприяла поповненню запасів ґрунтової вологи, яка знадобиться культурі в майбутньому вегетаційному періоді.

Неврожай 2022 року призвів до того, що запаси кукурудзи стали найнижчими з 2013 року, і фермери сподіваються, що ціни на неї зростуть у найближчі місяці.

Нагадаємо, у січневому звіті експерти USDA зазначили, що великі гравці на ринку кукурудзи — США, Аргентина та Бразилія — очікують цьогоріч падіння виробництва кукурудзи.

Водночас за даними S&P Global Commodity Insights, посівна площа пшениці врожаю 2023/24 МР в США може скласти 20,2 млн га. Це на 9% перевищить результат попереднього сезону.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus