Українське підприємство знайшло ефективний спосіб імпорту добрив з Африки

23 березня 2023 192 0
Українське підприємство знайшло ефективний спосіб імпорту добрив з Африки
Kurkul.com

Біоенергетичне підприємство «Біоенерджі-Вінниця» імпортувало з Африки карбамід на запит від фермерів. Про це Kurkul.com розповіли в пресслужбі компанії.

«Наш агресивний сусід великий гравець на ринку азотних добрив, і багатьом українським підприємствам було економічно доцільно використовувати продукцію саме російського виробництва. Проте після 24 лютого 2022 р. питання походження добрив стало принциповим. Тому пошук альтернативних виробників та постачальників став критично важливим напередодні посівної компанії», — розповів генеральний директор компанії Кирило Злочевський.

Як зазначається, «Біоенерджі-Вінниця» активно експортує продукцію з України. Проте отримавши значну кількість запитів від фермерських господарств, прийшло розуміння гостроти проблеми та її впливу на майбутній врожай.

«Ми розглядали декілька країн виробників та логістичних ланцюгів, та зрештою закупили карбамід з Нігерії. Альтернативою була поставки Азербайджанських добрив через порти Грузії, що значно вигідніше з точки вартості логістики. Проте ми не були готові брати ризик фактичного походження товару (а саме виробництва росії)», — додав Кирило Злочевський.  

Читайте також: Фермер може отримати вищі ціни на зерно сертифікувавшись по ISCC

Так, «Біоенерджі-Вінниця» імпортувала в Україну добрива під замовлення конкретних господарств, що дозволило уникнути неліквідних залишків. Окрім того, вдалось отримати синергію від зустрічних потоків з експорту зернових вантажівками/баржами, та використанням цих самих транспортних засобів для імпорту добрив, тим самим знизивши вартість логістики на понад 30%.

«Ми задоволені результатами програми з імпорту добрив цього року, оскільки змогли знайти синергію в логістичних процесах з експорту зернових та імпорті добрив. Це не лише знизило вартість логістики на третину, але й зробило її прогнозованою, що дозволило працювати з фермерськими господарствами «під замовлення». Наступного сезону ми плануємо продовжувати працювати над розширенням асортименту продуктів», — підсумував Кирило Злочевський.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus