Закупівельні ціни на сою і далі знижуються

29 червня 2015 59 0
Закупівельні ціни на сою і далі знижуються
Fermer1.ruЗакупівельні ціни на сою і далі знижуються

В Україні закупівельні ціни на соєві боби на внутрішньому ринку продовжують знижуватися. Темпи торгової активності сповільнилися через зменшення попиту з боку переробників та експортерів, повідомляє «Інфоіндустрія».

На минулому тижні закупівельні ціни на соєві боби становили 7950-8350 грн/т, EXW франко-елеватор, залежно від договірних умов. Закупівельні ціни на умовах СРТ-підприємство/порт знаходилися в основному в діапазоні 8300-8700 грн/т.

Експортні продажі соєвих бобів старого врожаю помітно знизилися. Лише окремі компанії продовжують називати рівень цін на урожай 2014 р. При цьому в даному випадку товар поставляється невеликими партіями. Адже більшість компаній вже націлилися на закупівлю товару нового врожаю.

Експортні ціни на вітчизняну сою старого врожаю при поставках в червні-липні на умовах FOB порти Чорного моря склали $380-390 т.

Діапазон цін на товар нового врожаю досить широкий, так у контрагентів існують різні бачення ситуації на світовому ринку і ситуації щодо реальних цін угод. Усереднений рівень цін попиту-пропозиції на сою нового врожаю на умовах поставки FOB порти Чорного моря склали $355-380 т.

Нагадаємо, що у нинішньому сезоні українські аграрії істотно наростили обсяги площ задіяних під майбутній урожай сої.

Виконано за допомогою Disqus