22 серпня 2023, 09:30, Україна

На Вінниччині 15 мініферм об'єднають у науково-просвітницький центр Агро-кемп

На Вінниччині облаштовують науково-просвітницький центр «Агро-кемп». Він буде структурним підрозділом Інституту кормів та сільського господарства й об'єднає понад 15 мініферм із вирощування сільськогосподарських тварин і птиці. Про це пише Суспільне.

Наразі будівельники розчищають територію біля корпусу, у якому до кінця року планують розмістити равликову ферму.

Як пояснив директор Інституту кормів Олександр Корнійчук, це перший в області центр, де фермер-початківець зможе дізнатися від науковців та власників невеликих сімейних ферм, як побудувати приміщення або реконструювати занедбане, щоб там розводити тварин. Де закупити насіння, молодняк, чим його годувати, аби отримати приріст.

За словами Олександра Корнійчука, місяць тому почав діяти модуль з розведення свиней. Також буде молочний модуль із коровами. 

«Тут буде особлива порода тварин — джерсейська. Вона відрізняється тим, що в неї надої молока не високі і середньо рівня, але разом з тим дуже високі і якісні показники молока», — додав Олександр Корнійчук.

Окремо облаштують корпус для овець та кіз. А ще є модуль з дикими тваринами. У загонах живуть бізони та благородні олені. Самця та чотири самиці бізонів привезли з Литви. Олені ж — українські.

«Головне завдання цього модуля — це нарощування поголів’я окремих видів тварин такого виду як благородний олень і плямистий олень. Тут так: і розмноження їх для промислових цілей. А з другого боку, як туристична така складова», — додав Олександр Корнійчук.

Ще будуть олені плямисті, страуси. Загалом, 15 напрямків тваринництва, овочівництва і садівництва.

 

Читайте також: На Рівненщині планують збудувати інноваційну ферму на 4 тисячі корів

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.