13 листопада 2023, 11:30, Овочі

Виробники томатів змушені знижувати ціни

Вартість томатів падає попри скорочення пропозиції з місцевих тепличних комбінатів. Про це пише EastFruit.

За словами учасників ринку, подорожчання томату, зафіксоване попереднього тижня, вкрай негативно позначилося на темпах збуту. Це згодом призвело до скупчення на складах продукції, якість якої стрімко погіршується. Тому виробники змушені знижувати ціни.

Реалізація основних обсягів тепличного помідора наразі здійснюється в межах 45-60 грн/кг, що в середньому на 18% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«Головною причиною негативного цінового тренду в сегменті тепличних томатів виробники називають різке зниження попиту на дану продукцію, а також якість пропонованого томату. Цього тижня більшість представників тепличних комбінатів повідомили про швидке завершення сезону місцевого тепличного томата. Так, у низці стаціонарних комбінатів вже проводять зачистки й пропонують до продажу залишкові партії томатів, якість яких оцінюють як нижчу за середню», — пояснили аналітики.

Також аналітики зазначили, що наразі українські тепличні комбінати відвантажують томати в середньому на 10% дешевше, ніж в аналогічний торішній період. Однак більшість представників тепличних комбінатів не виключають подальшого цінового зниження.

За словами виробників, за збереження поточних темпів збуту вони будуть змушені знову поступатися в ціні, щоб не допустити скупчення нереалізованої продукції на складах.

Читайте також: Цього сезону дуже високий відсоток некондиційної картоплі — фермери

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.