Птахівників роблять ставку на вирощування крафтової курки-бройлера

21 лютого 2024 119 0
Птахівників роблять ставку на вирощування крафтової курки-бройлера

Бізнес на вирощуванні птиці на сьогодні дуже актуальний. Найдешевший вид м'яса — це курятина. Попит на нього є незалежно від регіону і сезону. Про це розповів Євгеній Бойко, який реалізовує молодняк птиці, у спецпроєкті «Бройлери чи несучки: яких курей вирощувати, щоб мати заробіток» на Kurkul.com.

Здавалося б, в цей напрямок важко зайти, оскільки конкурувати слід з великими птахофабриками. Але Євгеній Бойко зазначив, що невеликі господарства розвиваються не збільшенням кількості, а шляхом якості. Більшість птахівників, які займаються саме м'ясом, роблять ставку на вирощування крафтової курки-бройлера за системою вільного вигулу.

«Наші клієнти, в яких вийшло запустити бізнес, в останні роки робили ставку на якість м'яса. Все більше людей, не тільки старших, а й молоді, надають перевагу крафтовій курці або, якщо говорити по-простому, домашній. Тому продавці такої курки мають стабільну реалізацію і купують у нас курчат цілий рік», — пояснив він.  

Також помітна тенденція, коли птахівники збільшують термін відгодівлі птиці з 35-42 днів до 60 днів. Такі кури мають насичений жовтий колір, у них утворюється підшкірний жир, що дає насиченіший смак. 

«Бачу, що клієнти, які обрали принцип промислового вирощування курей, тобто 35-40 днів — і забій, дуже страждають. Тому що конкурувати з великими виробниками вони не можуть за ціною і вони працюють з дуже малою рентабельністю до 10%. А крафтовики мають гарантовано 50% рентабельності, за умови наявності постійного ринку збуту і відсутності інфекційних захворювань», —  додав Євгеній Бойко.

Читайте також: Бізнес на курчатах — чи прибутково це під час війни

Птахівник також рекомендує використовувати повнораціонні комбікорми. Оскільки це гарантія того, що ви отримаєте молодняк відповідної структури, ваги та термінів. Він з 2015 р. співпрацює з компанією «Крамар».

Підприємець протестував понад 10 виробників кормів, і всі вони були дорожчі мінімум на 30% за «Крамар», а за складом не відрізнялись. 

«Якщо склад практично однаковий, який сенс переплачувати взагалі не розумію. На жаль, в Україні є декілька розрекламованих брендів та марок, які не приносять результату. Покупці побачать рекламу, купують, а потім жаліються», — підсумував фермер.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus