Реклама

В ДАР зареєстровано менше половини українських фермерів

23 лютого 2024 196 0
В ДАР зареєстровано менше половини українських фермерів
Kurkul.com

Наразі у Державному аграрному реєстрі (ДАР) налічується 126 686 фермерів. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Денис Башлик, пише Delo.ua.

За приблизними оцінками, в системі зареєстровано менше половини від всіх українських фермерів. 

«Ми розуміємо, що і зараз в ньому є далеко не всі аграрії. Боюсь казати у відсотках, але це точно навіть не половина всього сектору — цей висновок можна зробити по зареєстрованому земельному банку України», — уточнив заступник міністра.

За його словами, на момент запуску платформи у серпні 2022 року Державна служба статистики оцінювала кількість його потенційних користувачів у 45-50 тис. Така оцінка пояснюється відсутністю на той час єдиної бази даних про кількість фермерів: сільгоспвиробники-одноосібники не звітують перед державою, хоча вони фактично є малими фермерами.

За перші пів року після запуску в ДАР перших програм держпідтримки в системі зареєструвались приблизно 60 тис. нових агровиробників. 

Динаміка реєстрацій почала збільшуватися після запуску в ДАР програм для середніх і великих учасників ринку, поступово досягнувши нинішніх 126,7 тис.

Заступник міністра агрополітики додає, що доступ в систему відбувається лише за бажанням фермера, тому всі 100% аграріїв з'являться в ДАР лише якщо парламент зобов'яже їх зареєструватися. 

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама