Повісток через Державний аграрний реєстр не буде — Денис Башлик

26 лютого 2024 117 0
Повісток через Державний аграрний реєстр не буде — Денис Башлик
Depositphotos

Повісток через Державний аграрний реєстр (ДАР) та «Дію» не буде, оскільки вони не зберігають інформацію про користувачів. Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства Денис Башлик. Про це пише Kurkul.com з посиланням на Delo.ua.

«Варто розуміти, що ДАР і «Дія» не зберігають інформацію про користувачів. Ці платформи є виключно інформаційним хабом, який комунікує з державними реєстрами і показує вже наявні в системі дані. Умовно кажучи, якщо агровиробник зареєструється в ДАР — це не означає, що він почне «світитися» в якійсь базі. Це означає, що ДАР, який сам не зберігає дані будь-яких реєстрів, «підтягує» і акумулює в одному застосунку вже доступну про аграрія інформацію», — пояснив Денис Башлик.

Також за його словами, у будь-якій конфігурації законопроєкту про мобілізацію має бути прописана можливість бронювання працівників агросектору.

«І це питання не до конфігурації документа, а до механізму реалізації бронювання. Агровиробник має, наприклад, перед посівною заздалегідь розуміти, хто буде в нього працювати, чи вистачить взагалі людей. Не має бути ситуацій, коли у фермера закінчується бронювання працівників, і продовження їхньої «броні» розтягується на три місяці, тоді як за законом її мають оформити не більш ніж за місяць», — додав Денис Башлик.

До слова, єдиним легальним методом для збереження кадрів від мобілізації залишається бронювання. Детальніше про всю процедуру та зміни читайте у спецпроєкті «Нові умови бронювання, або як отримати відстрочку для працівників ФГ»

Читайте також: Посівна без трактористів — як мине сезон 2024 і де шукати працівників

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus