22 квітня 2024, 14:30, Україна

Завдяки новій платформі фермери можуть отримати розстрочку на товари без переплат

У березні фінансова компанія Activitis за підтримки Програми USAID АГРО запустила новий фінансовий продукт WEAGRO, який дає можливість малим та середнім агровиробникам купувати товари на виплату.

Про це Latifundist.com розповів СЕО фінансової компанії Activitis Павло Матіяш.

На відміну від програми кредитування, які надають банки, WEAGRO дає змогу реалізувати угоду розстрочки день у день — без жодних документів від фермера.

Павло Матіяш розповів, як це працює.

«Спочатку постачальники приєднуються до платформи WEAGRO, щоб мати змогу пропонувати продаж своїх товарів та послуг агровиробникам із відтермінуванням платежу. На платформі можуть укладатися будь-які угоди купівлі-продажу: як із можливістю підписання цифровим підписом, так і з завантаженням уже підписаних угод», — пояснив СЕО фінансової компанії Activitis.

Усього на платформі WEAGRO залучено трьох учасників: продавця, фермера та фінансову компанію. Усі учасники мають власні кабінети, у яких укладаються угоди з агророзстрочки. У кабінеті фермера окремо формуються графіки платежів розстрочки.

Якщо постачальник уже користується опціоналом WEAGRO (є авторизованим на сервісі), покупець може придбати товар на виплат, а якщо ні, то може обрати тих продавців, які вже авторизовані на платформі. Буває так, що фермер рекомендує своєму постачальнику приєднатися до WEAGRO.

Як пояснив Павло Матіяш, компанія не робить обмежень стосовно того, хто може користуватись послугами платформи. Але орієнтир на фермера із зембанком до 1000 га.

«Серед тих, хто вже скористався агророзстрочкою WEAGRO, фермери, які обробляють приблизно 300-500 га. Переважно це консолідовані земельні ділянки: хтось має землю у власності, однак основна частина, звісно, орендована. Більшість із наших клієнтів вирощує зернові. Є й господарства національного масштабу, які скористались агророзстрочкою, і це з їхнього боку дуже правильно, адже ефективність тотожна вмінню керувати своїми витратами, навіть якщо й маєш власні кошти на миттєве придбання необхідних товарів та послуг», — пояснив СЕО компанії Activitis.

Також Павло Матіяш додав, що усі комісійні витрати сплачує продавець.

«Наша найважливіша умова, щоб фермер не витрачав ні часу, ні додаткових коштів під час користування сервісом WEAGRO. Кожен має виконувати свою справу: фермер — купувати, постачальник — продавати, а WEAGRO — робити цей процес зручним і вигідним», — підсумував Павло Матіяш.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.