8 травня 2024, 09:00, Україна

Польські фермери відвідають Україну, щоб побачити роботу агровиробників в умовах війни

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький переконаний, що критичної ситуації через блокування кордону з Польщею більше не виникне. Про це він розповів в етері телемарафону «Єдині новин».

За його словами, Україна та Польща провели плідні перемовини, тож ситуація не повинна повторитися.

Домовленостям передувало багато роботи з усіх сторін  і діалогу. Активно долучилися до прямого діалогу з польськими колегами українські фермери, Об'єднання українських агровиробників.

«У травні або на початку червня очікується візит представників польських фермерів в Україну, щоб обʼєктивно оцінити, в тому числі що таке робота в умовах повномасштабного вторгнення. Тому це дає оптимізм, що діалог не зупинився на факті розблокування кордонів. Він триває, і між міністерствами, і між профільними асоціаціями», — зазначив Тарас Висоцький.

Він також додав, що є стриманий оптимізм, що до такої критичної ситуації, як була із блокуванням кордону, не повернеться.

«А якщо виникатимуть якісь застереження, то їх можна буде врегулювати на базі цього побудованого двостороннього діалогу», — підсумував посадовець.

Нагадаємо, 29 квітня поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Протести на кордоні тривали з листопада 2023 р. 

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.