8 травня 2024, 12:00, Агрохімія

Україна виділила 168 млн грн на утримання непрацюючого аміакопроводу Тольятті-Одеса

Кабінет Міністрів виділив Фонду держмайна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Як зазначається, кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, дозволять своєчасно здійснювати необхідні регламентні роботи на об’єкті, що важливо для запобігання надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 7 травня.

«Виділені кошти дозволять підприємству утримувати аміакопровід в належному стані, що важливо для забезпечення безпеки населення, яке мешкає поруч. Окрім того, частина коштів буде спрямована на зарплату працівників держпідприємства, яке не працює сьогодні за основним напрямком діяльності з об’єктивних обставин. Це дуже необхідно — людям у нинішні складні часи відчувати підтримку держави. Рішення також дозволить в тому числі зберегти кваліфіковані професійні кадри, що працюють на підприємстві», — зазначив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Аміакопровід Тольятті-Одеса, роботу якого вимагала відновити росія в рамках зернової угоди, наразі непрацездатний, робота була зупинена в день повномасштабного вторгнення рф, 24 лютого 2022 р.

У червні 2023 р. російські військові обстрілами пошкодили трубопровід з аміаком у Куп'янському р-ні Харківської обл.

Раніше росія планувала відкрити термінал для експорту аміаку в обхід України.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.