Реклама

На Харківщині через обстріли окупантів пошкоджено аміакопровід

6 червня 2023 30 0
фото ілюстративне
фото ілюстративне

У Куп‘янському р-ні Харківської обл. ввечері 5 червня російські військові обстрілами пошкодили трубопровід з аміаком. Про це повідомив очільник Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, внаслідок ударів відбулася розгерметизація трубопроводу. В області розгорнули штаб із ліквідації наслідків ситуації.

Згодом директор обласного департаменту цивільного захисту Іван Сокол повідомив, що аміакопровід був пошкоджений неподалік Масютівки.

«Об'єми витоку нині встановлюють. Загалом, це може бути до 134 т аміаку. Хмару може рознести на відстань до 2,5 кілометрів. Село розташоване на лінії зіткнення, нині напрямок вітру — у бік тимчасово окупованих територій. Станом на 22:30 загрози для населених пунктів, підконтрольних Україні, немає», — розповів Іван Сокол.

За словами голови Харківської ОДА, катастрофи через розгерметизацію аміакопроводу внаслідок влучання ворожої ракети не сталось. Спрацювала аварійна запобіжна система.

«В момент удару аміакопровід був перекритий, у трубі залишалися технологічні залишки. Від влучання спрацювала запірна аварійна арматура, витік аміаку стався на дільниці довжиною 2,3 км. Додаткового витоку аміаку з суміжних секцій немає. Станом на зараз по передмістю Куп’янська та прилеглих селах аміаку в повітрі не зафіксовано. Біля Масютівки концентрація аміаку не перевищує гранично допустимої норми. Спостереження продовжуються. Нацполіція та ДСНС інформують населення щодо дій в разі перевищення концентрації аміаку в повітрі», — проінформував Олег Синєгубов.

Як повідомляють ЗМІ, очевидно йдеться про аміакопровід Тольятті — Одеса, який, згідно з відкритими джерелами, зупинив роботу в день повномасштабного вторгнення рф, 24 лютого 2022 р.

Читати за темою: росія планує відкрити термінал для експорту аміаку в обхід України

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама