Реклама

Засновники індустріальних парків отримають безповоротну допомогу до 150 млн грн

5 червня 2024 98 0
Індустріальний парк
МінекономікиІндустріальний парк

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти від держави в розмірі до 150 млн грн на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури або на підключення до електромереж. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Затверджуємо механізм стимулювання створення індустріальних парків. Зокрема, засновники парку отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури або компенсацію витрат на підключення до електромереж. Це сума до 150 млн грн, що покриватиме до половини витрат, а для деокупованих територій — до 80% витрат», — заявив очільник уряду.

За його словами, на сьогодні в Україні зареєстровано 81 індустріальний парк. Надання компенсації має прискорити створення індустріальних парків.

Також, новий Порядок передбачає запровадження певних запобіжників. Кожен заявник бере на себе зобов'язання протягом 3 років побудувати на території індустріального парку не менше 5000 квадратних метрів та залучити не менше 2 учасників. Якщо умови не будуть виконані, то заявник має повернути державі всі витрачені бюджетні кошти.

Для того, щоб скористатись програмою, необхідно: 

  • подати заявку до уповноваженого банку до 15 серпня;
  • банк перевірить заявку;
  • Міністерство економіки України перевірить документи та ухвалить рішення про надання допомоги;
  • у разі позитивного рішення — укладається договір;
  • кошти будуть перераховані на спеціальний рахунок, а оплата відбудеться після того, як роботи будуть виконані, а заявник сплатить свою частину.

Для інвесторів індустріальні парки вирішують одразу декілька актуальних проблем: питання землі, підключення до мереж, наявності промислової будівлі та зниження вартості обладнання.

Читайте також: Фермери можуть отримати 50% компенсації вартості відновлення та будівництва меліоративних систем 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама