Реклама

Фермери можуть отримати 50% компенсації вартості відновлення та будівництва меліоративних систем

4 червня 2024 68 0
Фермери можуть отримати 50% компенсації вартості відновлення та будівництва меліоративних систем

Уряд схвалив рішення про компенсацію вартості відновлення та будівництва меліоративних систем для організацій водокористувачів. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики

Згідно з постановою №628 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів»:

  • сільгосптоваровиробники, які використовують меліоровані землі, можуть отримати до 50% компенсації вартості витрат за проведення робіт з реконструкції та модернізації наявних або будівництва нових меліоративних систем; 
  • ОВК можуть отримати до 50% відсотків компенсації за відновлення насосних станцій. 

Розмір допомоги для сільгоспвиробників складатиме не більше 26 500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація, без урахування вартості дощувальних машин.

Бюджетна дотація надається за проведення робіт та прийняті в експлуатацію меліоративні системи за період з 1 листопада 2023 року до 31 жовтня 2024 року.

Заявку на отримання бюджетних коштів та документи до неї сільгосптоваровиробники подають через Державний аграрний реєстр.

Нагадаємо, у травні в Україні стартувала державна реєстрація речових прав на меліоративні мережі та їхні частини.

Першими право власності на меліоративні мережі та їхні частини отримали Тур’є-Реметівська сільська рада із Закарпатської області та Організація водокористувачів «Вода життя» з Одещини. Реєстрація речових прав юридично закріплює право власності на меліоративні мережі та гарантує захист інвестицій, які вкладені у їхню модернізацію. 

Читати за темою: На Полтавщині розчищатимуть русло річки Хорол для розбудови систем меліорації

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама